lørdag 4. juni 2011

Eksisterer privatliv nå som Facebook finnes?

“Spania i morra folkens! Weeeeyhoo!!”. Slike typer statuser kan man ofte finne på Facebook. Jeg undrer meg da over; hvorfor kan denne personen legge ut denne opplysningen når bosted og fullt navn er oppgitt på Facebook – profilen? Det er jo som og gi et “det er bare å komme og forsyne seg” signal til innbruddstyver. Hele verden vet at man skal reis utenlands og at huset vil stå tomt en liten stund. Da er dette en ypperlig sjanse for innbruddstyver å komme på banen. Alle kan få tak i den informasjonen man legger ut på internett og det er ikke alle som alltid tenker over hva de legger ut.

Et godt eksempel som ingen tenker over, er fyllebilder. Sikkert 40 % av bildene som finnes på Facebook har alkohol med i bildet, bokstavelig talt. Ingen tenker særlig over dette, men en vakker dag kan det kanskje komme et snikende ullteppe bak deg som minner deg på det du la ut da du var yngre. Dette kan være med å dempe en fremtidig karriere. 

Håper dere er påpasselige med hva dere legger ut og ikke!

3 kommentarer:

  1. Tror du alle tjuver i heile verden følger med alle på Facebook hver dag? Det er nok litt overdreven angst. "Joda, jeg oppdaga at Nils Norge i Hammerfest skal være borte i helga, men det er både langt og dyrt å reise dit for et brekk". Da er det nok langt verre med bilder som blir liggende på nettet til evig tid.

    SvarSlett
  2. Forhåentligvis er du ikke venn med noen som vil rane deg. Fyllebilder er ikke strengt tatt noe problem for min del ;)

    SvarSlett
  3. og som svar på spørsmålet i overskriften; ja! Privatliv eksisterer i aller høyeste grad.Det er stor forskjell på å legge ut hvor man skal på ferie og å legge ut personlige ting som for eksempel familiestrider, intime detaljer om det selv, for ikke å snakke om vonde følelser. Sånt hører ikke helt hjemme der - fordi det er en del av privatlivet :)

    SvarSlett